dimarts, 16 de setembre de 2008

Els Quatre GatsEl Modernisme va tenir una enorme acceptació social a Catalunya com a part de la "Renaixença" i els artistes que en formaven part van esdevenir molt populars. Això es així amb els arquitectes mencionats, però també amb pintors com Ramon Casas, Isidre Nonell o Santiago Rusiñol (organitzador de les "Festes Modernistes" realitzades a Sitges al final del segle XIX).

Alguns d’aquests artistes -els bohemis del Modernisme- es reunien des de 1897 en el cafè literari "Els quatre gats" instal·lat en un edifici de Puig i Cadafalch al carrer Montsió de Barcelona amb gran prestigi en els cercles modernistes. Aquestes reunions també eren freqüentades per artistes com Picasso -les seves pintures de les èpoques blava i rosa estan considerades com a modernistes-, Miquel Utrillo, Mir, Pichot i altres.


ACTIVITAT

Aneu a prendre un cafè als Quatre Gats de Barcelona i demaneu permís per fer fotos del local i els elements decoratius modernistes. Publiqueu les fotos al vostre blog i afegiu-hi algun comentari.